В Україні щотижня реєструються приблизно три тисячі підприємців

1570 0
На сьогодні, 2-ге грудня, в Україні зареєстровано 2 мільйони приватних підприємців, більшість яких займається торгівлею.
Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

За останні півроку з’явилася 41 тисяча нових компаній. Щотижня в Україні реєструються приблизно 3 000 нових підприємців, а закривають власну справу 1 500 громадян, - повідомляє OpenDataBot, сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній.

Найбільш популярними видами бізнесу є:

- роздрібна торгівля (873 тисяч);

- оптова торгівля (154 тисяч);

- транспорт (119 тисяч);

- програмування (87 тисяч).

ІТ-фахівців з кожним роком стає все більше. Тільки з квітня 2016 року в Україні зареєструвався 10 161 програміст. Нагадаємо, на дискусійній зустрічі Tvoemisto.tv «Креативне місто» представники Львівського ІТ кластеру розповіли, що на сьогодні у Львові є 15 тисяч працівників ІТ, що становить 6% від усіх мешканців міста.

Довідка. OpenDataBot — сервіс моніторінгу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів. Ресурс збирає інформацію з відкритих державних реєстрів та інших джерел і миттєво висилає повідомлення підприємцю-користувачу.

Читайте також: Про рейдерські захоплення українців інформуватимуть sms-повідомленнями

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!