Політична реклама

В Україні шукають адвокатів для надання безоплатної юрдопомоги населенню

1083 0
Міністерство юстиції України офіційно розпочало конкурс з відбору адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги. До участі в конкурсі запрошуються адвокати, які бажають виконувати замовлення держави на здійснення суспільно важливої місії – надавати правову допомогу тим, хто її потребує.

Прийом документів для участі в конкурсі здійснюватиметься з 23 березня до 23 квітня 2012 року.

За підсумками конкурсу будуть сформовані регіональні Реєстри адвокатів, які надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу за контрактом та Реєстри адвокатів, які надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу на підставі договору.

Нагадаємо, законом України «Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 9 липня 2011 року, передбачено формування в Україні системи безоплатної правової допомоги.

На виконання закону, до 1 червня 2012 року Міністерство юстиції планує провести конкурс з відбору адвокатів, які, відповідно до Закону «Про безоплатну правову допомогу», будуть залучатися державою до надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам України з 1 січня 2013 року.

До 1 січня 2013 року Міністерство юстиції утворить при управліннях юстиції в областях, містах Києві та Севастополі центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Такі центри надаватимуть допомогу у складанні процесуальних документів, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, захисті від обвинувачення.

З 1 січня 2013 року такі центри забезпечуватимуть надання безоплатної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання та арешт; підозрюваним у вчиненні злочину особам, які затримані органами дізнання та слідства; особам, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту; особам, у справах яких відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу України участь захисника є обов’язковою. Надання безоплатної вторинної правової допомоги іншим категоріям осіб, які згідно із Законом мають право на таку допомогу, забезпечуватиметься поетапно, починаючи з 1 січня 2014 року. 

Конкурси проводитимуться на базі Головних управлінь юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також районних, районних у містах, міських (міст обласного значення) та міськрайонних управлінь юстиції.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!