Політична реклама

В Україні скасовано податок на власність, що перейшла у спадок від батьків

1129 0
Вартість спадщини фізичних осіб, що перейшла у власність від батьків, дружини, чоловіка або дітей, які є членами сім’ї І-го ступеня споріднення, оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів та зборів.

Фізична особа, яка отримує спадщину від іншого члена сім’ї, тобто члена ІІ-го ступеня споріднення, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 % від вартості успадкованого.

Якщо ж майно успадковує фізична особа, яка має статус дитини-сироти, але якій виповнилось 18 років, від члена родини ІІ-го ступеня споріднення, то вартість об’єкта спадщини також підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Нагадуємо, що особа, у разі досягнення нею повноліття, втрачає статус дитини, дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!