В Україні скасували державне регулювання цін на харчі

2483 1
З 1 липня виробники не зобов’язані декларувати ціни на продовольчу продукцію, а також обгрунтовувати Держспоживслужбі необхідність їх зміни.
фото: astana.zagranitsa.com

фото: astana.zagranitsa.com

Відсьогодні набуває чинності постанова Кабміну про скасування державного регулювання цін на продукти харчування, повідомляє УНІАН.

Цей крок має усунути зайвий адміністративний тиск на бізнес, зробити виробництво інвестиційно привабливим і надати можливість підприємцям швидше адаптуватися до ринкової кон’юнктури.

Читайте також: Море салатів, ліс помідорів. Як на Львівщині працює нідерландський агробізнес

Минулого року Кабінет міністрів України затвердив пілотний проект скасування державного регулювання цін на продукти харчування з 1 жовтня 2016 року по 1 січня 2017 року. Наприкінці грудня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що експеримент зі виявився виправданим.

Нагадаємо, що держрегулювання цін регламентувалося постановами уряду 1996 і 2007 років, які забороняли торговельні надбавки вище 15% на соціально значиму продовольчу продукцію. До таких товарів належать борошно, хліб простої рецептури, макаронні вироби вітчизняного виробництва з нетвердих сортів пшениці, крупи, цукор, яловичина, свинина з кістками, м'ясо птиці в тушках, ковбаси варені 1 сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20% , масло вершкове жирністю 72%, сир жирністю 9%, яйця курячі, олія.


Читайте також:
2 Липня, 2017 14:06
Манисто отже нам тепер будуть встановлювати такі ціни-що обо бери -або голодуй? Зате бізнесмени будуть розкошутвати!Все "кращ" людям як завжди!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!