В Україні скасували державне регулювання цін на цукор

3298 0
Виробники цукру зможуть не обмежено постачати продукцію на внутрішній ринок.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Верховна Рада України у вівторок, 4 вересня, ухвалила в другому читанні закон «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру», основною метою якого є скасування державного регулювання цукрової галузі, передає УНІАН.

Заступник голови Комітету з питань аграрної політики Григорій Заболотний пояснив, що встановлена мінімальна ціна до 1 вересня на реалізацію цукрових буряків була 11,2 гривні, а фактична реалізаційна ціна – 10,5 гривні.

«Тобто виробники не можуть реалізовувати продукцію, оскільки є постанова Кабміну, яка забороняє продавати за нижчою ціною. Це нонсенс», – додав Григорій Заболотний.

Читайте також: 5 причин обмежити цукор в раціоні. Поради від МОЗ

Як пояснили в Міністерстві аграрної політики, державне регулювання цукрової галузі не лише втратило свою актуальність, а й стало певною перепоною для розвитку. Тому ухвалення «цукрового» законопроекту є важливим як для виробників цукру, так і для споживачів.

«Дерегуляція галузі сприятиме стабілізації цін на внутрішньому ринку, збільшенню кількості виробників цукру, а також сталому функціонуванню цукрової галузі в умовах вільної конкуренції», – прокоментувала прийняття закону заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Нагадаємо, З 1 липня 2017 року виробники не зобов’язані декларувати ціни на продовольчу продукцію, а також обґрунтовувати Держспоживслужбі необхідність їхньої зміни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!