В Україні скасували дозволи на реконструкцію електромереж напругою до 10 кВ

1862 0
Тепер не потрібно іти в ДАБІ та вводити об’єкт в експлуатацію.

В Україні запрацювали нові норми, що стосуються робіт з реконструкції та переоснащення електромереж низької та середньої напруги – до 10 кВ. Про це у Facebook повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Раніше, щоб розпочати роботи з реконструкції та переоснащення електромереж низької та середньої напруги, потрібно було обов‘язково отримувати дозвіл ДАБІ, а потім – приймати їх в експлуатацію.

Тепер ці роботи включені до Переліку будробіт, що не потребують документів, що дають право на їх виконання.

Читайте також: Вздовж залізничних колій встановлюватимуть огорожі та висаджуватимуть лісосмуги

«Сьогодні міста і села в Україні стрімко розвиваються і розбудовуються. І звичайно, що сучасний житель витрачає набагато більше електроенергії, ніж передбачалося раніше при проектуванні старих будинків. Навантаження на електричні мережі зростає в рази. Тому для посилення їх потужності та розвитку ініціювали зміни», – каже Лев Парцхаладзе.

Він зазначає, що зміни пришвидшать приєднання нових споживачів електроенергії до мереж та забезпечать відповідну якість електропостачання для споживачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!