Політична реклама

В Україні скасують пенсійний збір при переєстрації автомобіля

1375 0
Верховна Рада прийняла законопроект, згідно з яким скасовується сплата 3%-го збору на обов’язкове пенсійне страхування при перереєстрації автомобілів, мотоциклів і мопедів. Вводиться диференційована ставка цього збору (від 3% до 5%) при первинній реєстрації автотранспортного кошти.

Відповідно до документа, при первинній реєстрації ставка пенсійного збору буде залежати від вартості транспортного засобу і становитиме 3%, якщо вартість авто не перевищує 165 прожиткових мінімумів для працездатних громадян (з 1 жовтня 2012 року – 1,118 тис. грн – ІФ), 4% – якщо вартість авто еквівалентна 165-290 таких мінімумів, 5% – при перевищенні розміру 290 прожиткових мінімумів.

При цьому законом запроваджується можливість визначення оціночної вартості автомобілів при їх відчуженні фізичними особами (продаж, дарування, спадкування) виходячи з їх середньоринкової вартості, порядок визначення якої встановлює Кабінет міністрів, або з певною законодавчо оціночної вартості.

Закон також пропонує знизити розмір держмита за нотаріальне посвідчення договорів відчуження транспортних засобів з 1% (для родичів продавця) і 5% (для інших осіб) до одного (17 грн) і п’яти (85 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно.

Джерело: День

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!