В Україні скасують сертифікацію нових авто

2355 0
Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасовує обов’язкову сертифікацію нових автомобілів з 1 січня 2016 року.
фото: photofact.in.ua, autopalace.com.ua, www.varianty.net

фото: photofact.in.ua, autopalace.com.ua, www.varianty.net

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов на своїй Facebook-сторінці. «Скасували (з 01.01.16) сертифікацію нових автомобілів в рамках приєднання до Женевської угоди ЄЕК ООН», - повідомив Нефьодов.

Заступник міністра зазначив, що відповідне рішення мали ухвалити багато років тому, адже Україна ще в 2000 році приєдналася до Женевської угоди ООН з автотранспорту 1958, яка визначає єдині вимоги з безпеки та принципи взаємного визнання типу транспортного засобу, щоб кожна країна не перевіряла автомобілі самостійно.

«Минулого тижня цей ганебний стан нарешті закінчився. Було підписано спільний з боку Мінекономіки та Мінінфраструктури план переходу до 01.01.16, а також в його рамках Мінекономіки прийняло наказ 451, який скасовує обов'язкову сертифікацію нових автомобілів в країні», - заступник міністра. Відповідно до ухваленого рішення тепер не потрібно буде проводити додаткову платну сертифікацію в системі УкрСЕПРО.

«Приймається сертифікат типу виробника, який отримано на основі істотно більш строгих перевірок (45 параметрів проти 9-10 в Україні - це навіть якщо припустити, що ці перевірки у нас реально проводять)», зазначив заступник міністра економічного розвитку. Також українські автовиробники зможуть оформляти сертифікати типу на вироблені моделі в Україні, які будуть аналогічно визнаватися в Європі, - додав Нефьодов.

Джерело: ГромадськеTV


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!