В Україні спростували російський фейк про підготовку ударів ЗСУ по білорусі

1034 0
За даними ГУР, подібна інформація абсолютно не відповідає дійсності.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Повідомлення білоруських та російських медіа про підготовку ударів ЗСУ по об’єктах на території Білорусі є фейком. Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

Зокрема, серед об’єктів, які нібито є пріоритетною ціллю для ЗСУ, пропагандисти згадують станцію зі складу системи попередження про ракетний напад «Волга 1».

Читайте також: Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по білорусі

«Подібні повідомлення є складовою частиною системи інформаційно-психологічних операцій, які проводяться російською федерацією з метою втягування Республіки Білорусь у загарбницьку війну на території України та приховування воєнних злочинів, що скоїли та продовжують скоювати російські окупанти на території України», – йдеться у повідомленні. 

В ГУР додають, що подібні публікації абсолютно не відповідають дійсності, а ЗСУ захищають країну, дотримуючись норм міжнародного права.

Нагадаємо, що на початку липня у ЗСУ повідомили, що українські військові підсилюють оборону на північному напрямку: заміновують небезпечні напрямки та укріплюють держкордон. А міська влада Львова 2 липня провела оперативну нараду за участі військового та цивільного керівництва міста для того, щоб розуміти, як діяти в разі можливої ескалації з боку білорусі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!