В Україні спростили реєстрацію смерті та народження в умовах війни

1047 0
Законом передбачається зміни в Цивільному кодексі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Верховна Рада спростила встановлення фактів народження та смерті на територіях, де діє надзвичайний чи воєнний стан. Депутати підтримали законопроєкт №7310 в другому читанні 1 липня. Про це йдеться на сайті ВР.

Читайте також: Від початку повномасштабної війни в Україні народилися 42 тисячі дітей

Законом передбачається зміни в Цивільному кодексі, які дозволять родичам, батькам, або законним представникам подавати заяву про факт смерті або народження до будь-якого суду в незалежності від місця проживання заявника. Також зміни передбачають невідкладний розгляд таких справ у суді, а ухвалене рішення підлягає негайному виконанню.

Рішення суду про факт смерті чи народження можна оскаржити згідно з загальним порядком Цивільного кодексу. Оскарження при цьому не призупинятиме виконання рішення суду. Окрім цього, заявників в таких випадках звільнять від сплати судового збору.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv зібрало коротку інструкцію, які документи потрібно подати, щоб одружитися у час війни.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!