В Україні стане легше користуватися електронними грошима. 5 фактів

2446 2
Національний банк України спростив роботу міжнародних платіжних систем та розширив можливості використання електронних грошей, випущених нерезидентами.
фото: www.flybe.com, www.forbes.com, marketmadhouse.com, eointernational.wordpress.com

фото: www.flybe.com, www.forbes.com, marketmadhouse.com, eointernational.wordpress.com

1. Національний банк України (НБУ) спростив доступ міжнародним системам інтернет-розрахунків (таких як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та ін) на ринок України і розширив можливості використання електронних грошей, випущених нерезидентами.

 "Національний банк України продовжує реалізацію плану заходів з впровадження Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року. Зокрема на виконання напрями Забезпечення подальшого розвитку безготівкового обороту і розвитку роздрібних безготівкових платежів з використанням електронних платіжних засобів" було затверджено низку нововведень", - йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

2. НБУ ввів постанови правління Національного банку україни від 24 липня 2015 року "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України № 480 "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України з питань здійснення операцій з електронними грошима" № 481.

Читайте також: WebMoney.UA стала офіційною системою розрахунків

3. Зокрема, постановою № 480 визначені умови внесення в Реєстр платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури дані про міжнародні системи інтернет-розрахунків (таких як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та ін), що створює підґрунтя для початку діяльності в Україні міжнародних систем.

4. Також документом уточнюються вимоги до документів учасників ринку платіжних послуг в частині фінансового моніторингу, що підвищить прозорість розрахунків та зробить неможливим проведення незаконних операцій.

5. Окрім того, спрощена процедура «отримання небанківськими фінансовими установами ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків та процедуру реєстрації учасників міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами завдяки оптимізації переліку документів, які повинні подаватися цими особами Національного банку України і процедури їх розгляду", - інформує НБУ.

Джерело: прес-служба НБУ, РБК-Україна


Читайте також:
5 Серпня, 2015 10:35
Станіслав А на роботі в інтернеті я їх заробляю [***]://rabotavinernete.ru/
5 Серпня, 2015 10:34
Станіслав Це дуже добре, хоча я ними користуюся вже з 2005 року
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!