Політична реклама

В Україні стало менше корупції, - дослідження

1640 0
Дослідження 2009 та 2011 років фіксують зниження загального рівня досвіду корупції в Україні. Так у 2011 році 60,1% респондентів заявили, що вони були втягнуті в корупційні стосунки з посадовцями протягом останніх 12 місяців, на відміну від 62,5% у 2009 році та 67% у 2007 році.

Дослідження громадської думки про стан корупції в Україні було проведено в березні–травні 2011 року європейською дослідницькою асоціацією (ERA) у співпраці з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) в рамках проекту «Об'єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.завдяки підтримці проекту UNITER та за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

При проведенні дослідження використовувалась методологія, апробована протягом 2007–2009 років, коли в Україні проводились три хвилі опитування, які, зокрема, мали на меті визначення сприйняття громадянами проблеми корупції та їхнього досвіду зіткнення з корупцією. 
 
Опитування 2007–2009 років мали моніторинговий характер, тому їх результати давали можливість простежити зміни сприйняття й досвіду корупції протягом тривалого періоду в Україні. Базове дослідження, проведене на початку 2007 року, склало основу для подальшого порівняння результатів, отриманих у дослідженнях початку 2008 та 2009 років, і найновіших даних, зібраних на початку 2011 року. 
 
За результатами загальнонаціонального дослідження «Стан корупції в Україні. Порівняльний аналіз загальнонаціональних досліджень 2007-2009, 2011 рр.» було створене відео Агенцією "Журналістика даних".
 
 

Про факт вимагання хабара чиновниками українці можуть повідомляти на сайти:

www.bribespot.com

www.roadcontol.org.ua ("Дорожній контроль")

www.chesno.org

www.anticorruption.in.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!