В Україні стартує онлайн-фестиваль європейських кінохітів. Де дивитися

3718 0
Кінокартини були представлені на головних кінофестивалях Європи і отримали нагороди.
Кадр з фільму «Малюк Джо»

Кадр з фільму «Малюк Джо»

З 21 по 27 квітня в Україні відбудеться безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіно. Показ фільмів організований за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні спільно з європейськими культурними інституціями.

Читайте також: У МОЗ наполягатимуть на продовженні карантину в Україні 

На фестивалі представлені 8 кінохітів із відеокоментарями українських кінокритиків.

 

«Велика краса» Паоло Соррентіно

Апатичний і розчарований 65-річний Джеп Гамбарделла – письменник і журналіст, що не розлучається зі склянкою джина з тоніком. Він спостерігає за світським життям Риму – цим парадом впливових, але порожніх і розгублених людей, які справляють на нього гнітюче враження. Запаморочлива картина втрати моральних орієнтирів розгортається в розкішній атмосфері римського літа. Вічне місто схоже на мертву діву.

«Франц» Франсуа Озона

​Події відбуваються після закінчення Першої світової війни. Німкеня Анна щодня приходить на могилу свого нареченого Франца, який загинув у Франції. Одного разу вона бачить француза, який теж приніс квіти на могилу її коханого. Поява цього юнака кардинально перевертає життя героїні... В основі сюжету – картина Ернста Любича початку 30-х років минулого століття «Недоспівана колискова».

«Холодна війна» Павла Павліковського

​Пристрастна історія кохання між чоловіком і жінкою різного походження та темпераменту, які смертельно несумісні і все ж приречені бути разом. Події відбуваються на тлі Холодної війни 1950-х років у Польщі, Берліні, Югославії та Парижі – неможливі почуття у неможливі часи.

«Анджело» Маркуса Шляйцера

Відень, початок XVIII століття. Африканський хлопчик-раб Анджело потрапляє під опіку графині: вона вирішує хрестити його і дати йому освіту. Досягнувши повноліття, Анджело стає знаменитим талісманом віденського двору, поки не вирішує таємно одружитися на білій жінці.

«Король бельгійців» Петера Бросенса, Джессіки Хоуп Вудворт

Король Бельгії Ніколас III любить свою країну, але деякі бельгійці не відповідають йому взаємністю. Щоб посилити авторитет монарха вирішено зняти фільм про королівський візит до Туреччини, проте у розпал зйомок з батьківщини приходять тривожні вісті: Бельгія на межі розколу. Ніколас зобов'язаний терміново врятувати Бельгію від сепаратизму і закінчити зйомки фільму, але, як на зло, всі польоти скасовані через бурю. Королю і його свиті доведеться рухатися сушею, перетинаючи нелегально численні балканські кордони, дегустуючи йогурти і відбиваючись від сербських снайперів. Здається, замість панегірика бельгійці знімуть неймовірний роуд-муві, який змінить всіх, – особливо розквітне король!

«Малюк Джо» Джессіки Гауснер

Мати-одиначка Еліс працює старшим агрономом у корпорації з виведення нових видів. Вона створила незвичайну малинову квітку, визначну не тільки своєю красою, але і цілющими властивостями: якщо її тримати при ідеальній температурі, правильно підживлювати і регулярно розмовляти з нею, ця рослина робить свого власника щасливим. Всупереч політиці компанії, Еліс забирає одну з рослин додому як подарунок для власного сина, підлітка Джо. Вони називають її «малюк Джо», але разом із квіткою починають рости і підозри Еліс: це творіння може бути не такими невинним, як його ім’я.

«У моїй кімнаті» Ульріха Келера

Армін – фрілансер, у якого мало грошей, але багато вільного часу. Він нещасний, але й не мріє про інше життя. Одного разу він прокидається і дізнається, що все людство зникло з лиця землі.

«Чемпіони» Хав'єра Фессера

​Тренер з баскетболу, засуджений до громадських робіт, отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей з ментальними порушеннями.

Фільми стануть доступні для вільного перегляду на сайті кінофестивалю з 21 квітня. То ж українців запрошують подорожувати Європою онлайн із майстрами світового кіно.
 
Зазначається, що Європейський Союз виділяє Україні 190 мільйонів євро на боротьбу з поширенням коронавірусу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!