В Україні стартував нацвідбір на Євробачення-2023. Які умови

962 0
Кінцевий термін подачі заявок – 15 жовтня 2022 року.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 17 серпня, в Україні почали приймати заявки на участь у національному відборі пісенного конкурсу «Євробачення-2023», повідомляє Суспільне.

Кінцевий термін подачі заявок – 15 жовтня 2022 року. Заявки на участь у нацвідборі приймають через форму за посиланням.

Читайте також: «Євробачення-2023» в Україні не буде. Організатори офіційно підтвердили рішення

Цьогоріч відбудуться такі зміни:

  • офіційним музичним продюсером нацвідбору на Євробачення стане музикант Дмитро Шуров (Pianoбой).
  • склад і журі фіналу нацвідбору, і національного журі для міжнародного конкурсу «Євробачення» визначатимуть українці за допомогою онлайн-голосування.
  • як і в попередні роки, до участі у Євробаченні допускають сольних виконавців або гурти, які вже є або створені спеціально для участі в нацвідборі.
  • мова пісні – будь-яка, крім російської.
  • особиста участь у прослуховуванні учасників лонглиста є обов’язковою.
     

Зазначимо, що уперше процес підготовки до конкурсу стартує влітку. Вже в грудні стане відомо, хто представить Україну на сцені Євробачення-2023 у Великій Британії. Фінал національного відбору відбудеться у Києві. 

Нагадаємо, що пісенний конкурс «Євробачення-2023» цього року відбудеться у Великій Британії, не зважаючи на те, що український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» здобув перемогу. Після рішення, що подію наступного року неможливо провести в Україні з міркувань безпеки, Європейська спілка радіомовлення і телебачення розглянула низку варіантів з мовником-переможцем. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!