В Україні зростає кількість вживаних електромобілів

1886 0
Однак парк електрокарів в Україні поповнюється здебільшого за рахунок імпорту техніки, що була в експлуатації
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Минулоо року українці придбали більше 2,6 тисяч легкових електромобілів, що у 2,3 рази більше, ніж за 2017 рік. Про це повідомляє Асоціація автовиробників України «Укравтопром».

Однак ринок автомобілів, що працюють виключно на електротязі, поповнювався здебільшого за рахунок імпорту вже експлуатованої техніки, частка якої на первинному ринку минулого року склала понад 85%. Порівняно у 2016 на первинному ринку кількість вживаних електромобілів становила 51%.

Читайте також: В Україні скасували ПДВ та аксциз на ввезення електроавтомобілів

Найпопулярнішим електрокаром в Україні залишається Nissan Leaf, який у 2017 році придбали  2219 автомобілістів (в 2,4 рази більше, ніж в 2016 р.). На другому місці BMW i3, який посідав у попередньому році лише п’яту позицію. Цей баварський електромобіль обрали 107 українців. Tesla Model S посіла третю сходинку рейтингу з показником 73 авто. На четвертому місці електрична версія Ford Focus – 59 автомобілів. У п’ятірку також увійшла модель Fiat 500Е, яку обрали 39 осіб, що на 36 авто більше, ніж попереднього року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!