В Україні студентам деяких вишів затримують стипендії. Коли виплатять

2296 1
Така проблема стосується лише тих закладів, де виплати стипендії проводять після 17-го числа кожного місяця.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Студенти деяких українських вишів, кому стипендії надходять після 17 числа кожного місяця, отримають її пізніше. Про це повідомляє пресслужба МОН.

«Через те, що зараз затверджують десятки паспортів бюджетних програм, серед яких – паспорт з виплат стипендій, студенти в деяких вишах отримають кошти за лютий на місяць пізніше»–  йдеться в повідомленні.

Така проблема стосується лише тих закладів, де виплати стипендії проводять після 17-го числа кожного місяця. У решті вишів усі виплати відбуваються своєчасно.

Читайте також: Звідки їдуть іноземні студенти до Львова. Інфографіка

Це пов’язано із особливостями бюджетного законодавства: для того, щоб обов’язкові виплати робили безперервно – йдеться про зарплати, соціальні виплати тощо – закон вимагає затверджувати паспорт бюджетної програми до 17 лютого. У весь період з 1 січня і до 17 лютого Казначейство проводить безперервні виплати.

Однак, якщо до 17 лютого не затверджують паспорт бюджетної програми на новий бюджетний рік, Казначейська служба припиняє виплату коштів. 



Читайте також:
29 Лютого, 2020 12:25
666 ... і для кого отака інформація ? ... певне , щоби пенсіонери пожаліли "бідних студентів" , які , цитую дослівно вислови що неоднарозову чув сам біля університуту Франка -- " " ..в сра.ці ми бачили пахати на отих старих пер.дунів.." ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!