Політична реклама

В Україні створено кириличний домен ".УКР"

1567 0
В Україні нарешті створений і невдовзі почне працювати національний загальнодоступний кириличний домен верхнього рівня «.УКР». З завтрашнього дня в цьому домені почнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Уряду 21 серпня 2013 року.

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в Інтернеті», – зазначив Микола Азаров та додав, що це стало можливим завдяки довготривалій спільній роботі нашого Уряду разом із неурядовими організаціями. Про це повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За його словами, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх набагато більш відкритими для простих громадян й, насамперед, тих, хто тільки починає знайомитися з Інтернетом. «Наприклад, відтепер, щоби зайти на Урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресній строчці набрати українською «Кабмін.укр» чи «КабінетМіністрів.укр», і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж, адреси рідною мовою значно полегшать пошук в Інтернеті», - повідомив прем'єр.

Це – тільки початок, сказав він, а у перспективі кирилицю можна буде використовувати й при написанні адреси електронної пошти.

«Інтернет є невід’ємною часткою нашого життя. Тому чим доступнішим і, так би мовити, комфортнішим він буде для громадян, тим вищою буде і якість нашого з вами життя», - зазначив Глава Уряду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!