В Україні створять інкубатор з IT-проектів на основі відкритих даних

1658 0
В Україні почне працювати інкубатор з IT-проектів на основі відкритих даних. Про це під час дискусії "Екосистема відкритих даних в Україні" розповів радник прем’єр-міністра Денис Гурський.
фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

За його словами, основна задача інкубатора налагодити співпрацю між командами ІТ-розробників, громадських організацій і аналітичних центрів – з одного боку, та органами державної влади і держпідприємствами – з іншого. У рамках інкубаційної програми команди зможуть створити соціально корисні сервіси та додатки на основі відкритих урядових даних. Про це пише Економічна правда.

Читайте також: «ІТ-шники» з різних міст України хочуть об’єднатися: 7 думок, чому це важливо

Як зазначив радник міністра інфраструктури Олексій Соболєв, міністерство розраховує на тісну співпрацю із розробниками та аналітиками, оскільки саме воно не має достатніх ресурсів для контролю діяльності держкомпаній та відстеження фінансових потоків.

Нагадаємо, у рамках реформ для IT-галузі в Україні влада пропонує створити міністерство, яке буде центральним органом виконавчої влади для цієї галузі. Серед інших пунктів, що стосуються реформ в IT, які пропонувалося включити до коаліційної угоди: створити законодавчі гарантії для введення технологічної нейтральності, гармонізувати телеком-законодавство до законодавства ЄС, забезпечити умови для впровадження 3G і LTE. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!