В Україні створять кіберполіцію. 16 завданнь нового підрозділу

2838 0
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував, що старт набору до цього підрозділу і детальні умови конкурсу оголосять 15 жовтня, а 26 жовтня почнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських. Про це повідомляють у прес-службі МВС України.
фото: naked-science, www.intermonitor, www.yaplakal.com

фото: naked-science, www.intermonitor, www.yaplakal.com

Метою створення кіберполіції є поетапне перетворення теперішньої моделі підрозділу до новітнього органу правозахисного призначення, зазначив Аваков. Він за своїми технічними та професійними можливостями матиме змогу миттєвого реагування на кіберзлочини та кіберзагрози, а також, відповідно до кращих світових стандартів проводитиме міжнародну співпрацю зі знешкодження транснаціональних злочинних угруповань у цій сфері.

Міністр поінформував, що перехідним етапом у створенні кіберполіції стане переатестація працівників підрозділів боротьби з кіберзлочинністю МВС. «Залишаться працювати лише ті з них, хто відповідає вимогам працівника кіберполіції», – наголосив Аваков. Також на своїй сторінці у Facebook міністр опублікував основні завдання нового підрозділу.

Нагадаємо, нещодавно заступниця міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе розповіла про суть програми «Український шериф», яка буде здійснюватися в рамках реформи правоохоронних органів.

 

Джерело: unian.ua

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!