В Україні створять кол-центри, які допомагатимуть хворим до приїзду швидкої

3454 0
У рамках реформи медицини в Україні хочуть запровадити телефонні консультації. Хворим, які викликали та очікують карету швидкої допомоги, лікарі даватимуть поради.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Про це під час презентації у Львові повідомила в. о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун. За її словами, поки їде швидка, людині даватимуть поради: що робити і як допомогти собі чи іншому хворому. Консультуватимуть цілодобово: cпеціально навчені фахівці, які надаватимуть поради щодо лікування та надання першої допомоги та працюватимуть окремо від сімейних лікарів і працівників «швидкої», – інформує кореспондент >;Tvoemisto.tv.

Як зазначала раніше Уляна Супрун, у швидкій також з'являться парамедики, які відповідатимуть за те, щоб доглядати за людиною дорогою до лікарні.

Читайте також: Як зміниться медицина в Україні? 5 фактів про перші реформи

«Парамедики – це не лікарі, а медичні працівники з дуже специфічними навичками. До їхніх обов’язків входитиме підтримання життя пацієнта по дорозі в лікарню. Фактично це як нинішні фельдшери в машинах швидкої допомоги, але більш освічені й здатні надавати допомогу в екстремальних умовах. Отже після надання первинної допомоги парамедик з екстреним медичним техніком везтимуть пацієнта до лікарні», – пояснила вона.

Підготувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!