В Україні створили чат-бот, у якому можна дізнатися про безоплатні послуги в лікарнях

804 0
Також бот інформує про державну Програму медичних гарантій.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Щоб дізнатися про безоплатні ліки, діагностику та процедури, Міністерство цифрової трансформації України створило чат-бот на основі відкритих даних Центру громадського здоров’я та НСЗУ.

«Українці не звикли проводити регулярну діагностику здоров’я, щоб запобігти хворобам організму на ранніх етапах. У цього є декілька причин: небажання стикатись з лікарнями, високою вартістю процедур та корупцією серед лікарів», зазначають у повідомленні.

Цей інструмент допоможе:

✅ дізнатися про можливості безоплатної діагностики, аналізів та лікування;

✅ знати права пацієнтів та які медичні медпослуги фінансуються з державного бюджету;

✅ знайти найближчий медзаклад з безоплатними аналізами, процедурами та діагностикою;

✅ отримати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я і на що звернути увагу при діагностиці.


Також бот інформує про державну Програму медичних гарантій, яка передбачає та фінансує профілактичні консультації з лікарями, лабораторні та інструментальні дослідження, скринінгові медичні послуги.

Скористатися сервісом можна у Telegram та Viber.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як безкоштовно отримати ліки при обструктивних хворобах легень

Нагадаємо, що мешканці Львова та області можуть отримати безкоштовну медичну допомогу в тих лікарнях, які уклали договір з Національною службою здоров'я України. Програма державних гарантій медичного обслуговування передбачає 39 пакетів послуг. Більше тут. 


Христина Яким

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!