В Україні створили додаток, де можна швидко поскаржитися на правопорушення

5640 0
Громадська організація «Фундація 101» створила додаток «Каратєль» для швидкого реєстрування правопорушень.
фото: techtoday.in.ua

фото: techtoday.in.ua

Як розповідають автори проекту, «Каратєль» — це безкоштовна можливість в кілька дотиків поскаржитися на майже всі правопорушення, як-то паркування в заборонених місцях, продаж простроченого товару, вимагання хабара, ями на дорозі, хамство, куріння в закладах харчування та порушення благоустрою. 

Причиною створення проекту стала юридична безграмотність громадян та небажання боротися за свої права.

Також в ГО «Фундація 101» розповіли про актуальність створення додатку: «Щодня через інтернет поширюються безліч фотографій та відеозаписів з автомобілями, що припарковані на газонах та пішоходних переходах, простроченими товарами в магазинах, ямами на дорогах, хамством та грубістю в органах влади тощо. Такі дописи набирають сотні поширень та тисячі уподобань, проте, на жаль, до покарання винних справа доходить дуже рідко»

Задача додатку – вести регулярний рейтинг органів влади та приватних структур, який оцінював би якість їхньої роботи.

За допомогою мобільного додатку «Каратєль» можна сфотографувати або зняти відео майже будь-якого порушення прав та відправити цю інформацію команді юристів громадської організації «Фундація.101».

Читайте також: Думки Твого міста: чи користуються львів’яни особистим онлайн-кабінетом

В громадській організації опрацюють заявку та надішлють звернення до відповідного органу державної влади або приватної структури, які будуть зобов’язані усунути це порушення. Після отримання відповіді можна переглянути її у додатку на своєму смартфоні та оцінити роботу організації, яка надала відповідь.

При реєстрації просять вказати максимально точно свої персональні дані для того, щоб підтвердити, що ви реальна людина та надана інформація відповідає дійсності. Можливо, з вами періодично будуть зв’язуватись, щоб підтвердити надану інформацію або уточнити деталі.

«Особисті дані будуть доступні лише обмеженому колу співробітників ГО «Фундація.101» та не будуть фігурувати у зверненнях до органів влади чи приватних структур», - повідомляють в «Фундації 101».

Єдиною умовою користування додатком є точність: «Коли повідомляєте про порушення, надавайте якомога більш точну інформацію. Від цього залежить якість опрацювання Вашої заявки»

Встановити додаток можна за посиланням.

Опублікувала Олеся Шеремета

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!