В Україні створили гарячу лінію для допомоги курцям

1903 0
В Україні запустили сервіс з надання допомоги тим, хто хоче кинути курити.
Фото: poradnica.com

Фото: poradnica.com

На веб-сайті stopsmoking.org.ua висвітлено інформацію щодо відмови від куріння, яка може стати у нагоді як курцям, так і їхнім близьким. Також на сайті можна отримати консультацію, поставивши запитання через онлайн-чат або надіславши запит через електронну пошту. Про це повідомляє МОЗ України.

Сервіс складається з «гарячої» телефонної лінії та веб-сайту. «Гаряча» телефонна лінія 0-800-50-55-60 безкоштовна для дзвінків зі стаціонарних та мобільних телефонів з території України.

На сьогодні сервіс працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00.

Читайте також: Кір дійшов до Львівщини. Що треба знати та як вберегтися 

Подібні сервіси працюють у багатьох країнах по усьому світу та вже довели свою ефективність. Національна безкоштовна «гаряча» лінія – один із трьох всесвітньо визнаних підходів до надання послуг у відмові від куріння, який рекомендовано ВООЗ. За умови достатніх потужностей та належного фінансування «гаряча» лінія дозволяє охопити до 6% усіх курців щорічно, адже вона є доступною для усього населення країни.

Наталія Король, фахівець із неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні, наголосила: «Створення сервісів з надання допомоги у припиненні куріння – одна із вимог Статті 14 Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну. Виконання заходів, передбачених Конвенцією таких, як заборона реклами тютюну, звільнення громадських місць від тютюнового диму, запровадження нових попереджень на сигаретних пачках та багато інших сприяють тому, що люди починають відмовлятися від куріння. І саме на цьому етапі вкрай важливо надати їм професійну допомогу та підтримку для того, аби кожен курець міг досягти успіху та кинути курити назавжди».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!