В Україні створили інтерактивну карту з даними про можливості кожної лікарні у боротьбі з коронавірусом

2916 0
На карті автоматично аналізують дані та визначають показник, на скільки днів вистачить ресурсів закладу.
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

Компанія YouControl разом із представниками держструктур і громадських організацій презентувала сьогодні, 9 квітня, інтерактивну карту з даними стосовно забезпечення усіх опорних лікарень України у боротьбі з коронавірусом.

Для створення карти використали звіти усіх лікарень щодо забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням, працівниками, кількості ліжок. На карті автоматично аналізують дані та визначають показник, на скільки днів вистачить ресурсів закладу. Цей показник розраховують на основі алгоритмів Міністерства охорони здоровя.

Читайте також: Перша смерть від коронавірусу: у Львові помер чоловік, який був на апараті ШВЛ

Із карти, зокрема, можна дізнатися інформацію про потреби та прогноз забезпечення лікарень в обладнанні, йдеться про засоби індивідуального захисту, тести, ШВЛ. Окрім цього, там є кількість лікарів, їхня кваліфікація та досвід роботи з коронавірусом; кількість ліжок – зайнятих і вільних, кількість осіб з підозрою, підтвердженням, госпіталізованих та смертельні випадки.

Наприклад, костюмів біозахисту більшість українських лікарень мають менше, ніж на чотири дні активного використання. Одноразових хірургічних масок вистачить трохи більше, ніж на місяць.

За кількістю ліжок у лікарнях лідирує Харківська область — 2 723, з яких вільні 2 389, а зайняті 334. Далі – Запорізька (2 301 вільне ліжко, 345 — зайняті) та Дніпропетровська (1 946 та 192, відповідно) області.

Детально усі дані можна переглянути за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!