В Україні створили координаційний штаб з доставки гуманітарної допомоги

1218 0
Допомагатимуть також громадянам, які виїхали за кордон.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні створили координаційний штаб по доставці гуманітарної допомоги, а також опрацьовується питання по забезпеченню допомоги громадянам України, які опинилися за кордоном після початку російської агресії.  Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський. 

«Створений координаційний штаб, який регулюватиме всі питання, повʼязані з доставкою гуманітарної допомоги в Україну. Відбулася нарада з українськими послами для активізації постачання гуманітарних вантажів в Україну, передусім для допомоги внутрішнім переселенцям», – сказав президент.

Зеленський додав, що вже доручив урядовцям спільно з Міжнародним Червоним Хрестом забезпечити допомогу тим громадянам, які опинилися за кордоном після 24 лютого й потребують уваги нашої держави та міжнародних організацій. 

Читайте також: «Уявіть, що на стадіоні в москві 14 тисяч трупів», – Зеленський про мітинг путіна 

Нагадаємо, що Володимир Зеелнський у вечірньому зверненні також анонсував допомогу громадянам, які через війну змушені були покинути домівки, а також людям, що прийняли у себе переселенців. Детальніше про це та основні тези зі звернення читайте тут.  

Також зазначимо, що у Львові та області в кожному районі розгорнули гуманітарні штаби, куди надходить допомога і її формують, розподіляють за призначенням – роздають тим людям, хто вимушений зупинитися у нас або передають тонни допомоги в інші регіони. Про те, хто і як її розподіляє гуманітарну допомогу, які проблеми виникають із ввезенням та її розподілом і що потрібно робити, аби не трапився з усім цим колапс – у матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!