В Україні створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомагали українцям вижити в Голодомор

2939 0
Люди, які пережили страшний голод, розповідають, як кору дуба або берези перемелювали у ступці з коренем лободи чи очерету, стеблом кульбаби або ромашки і так пекли коржі.
Фото: Українська академія лідерства

Фото: Українська академія лідерства

Студенти Української академії лідерства напередодні дня пам'яті жертв Голодомору створили онлайн-ресторан пам'яті зі стравами, якими харчувалися українці у голодні роки – затерухи з перетертої кори дерев, паляниці з лободи, хлібцями зі соломи тощо.

Читайте також: Львівські школярі принесуть до школи яблука у пам'ять дітей, які загинули від Голодомору

Ціна кожної страви – це врятовані людські життя. Частину рецептів створили власне за спогадами власних дідусів та бабусь, яким вдалося вижити, розповідають ініціатори проєкту.

Проєкт «Непораховані з 1932» був заснований у 2017 році у форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційною агенцією Gres Todorchuk. Його названили на честь мільйонів українців, які загинули під час Голодомору – штучного голоду, створеного радянською владою в 1932-1933 роках. Досі невідома остаточна кількість осіб, яких знищила радянська влада, вони назавжди лишились непорахованими.

Читайте також: До 87-х роковин Голодомору випустили ролик «Збережи пам'ять. Збережи правду». Відео

Проєкт реалізували в Ізраїлі, Бельгії та Україні командою та студентами академії. Метою було поширити знання про Голодомор, аби більше людей дізнались про злочин проти людяності радянської влади і щоби більше країн визнали Голодомор геноцидом української нації. Онлайн-ресторан став його продовженням у час карантину.

Фото: Скріншоти із онлайн-ресторану пам’яті «Непораховані з 1932»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!