В Україні створили понад 500 мобільних бригад для проведення тестів на коронавірус

2304 0
Бригади створили для того, щоб забирати зразки для проведення тестування у вірусологічних лабораторіях методом ПЛР.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

В Україні створили 567 мобільних бригад медиків, які будуть виїжджати до пацієнтів для проведення тестів на коронавірус. Про це під час брифінгу заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Потім бригади передаватимуть зразки для лабораторного дослідження.

Читайте також: У Львові розпочинають ПЛР діагностику на коронавірус

«Бригади створені для того, щоб забирати зразки для проведення тестування у вірусологічних лабораторіях методом ПЛР. Зараз таких бригад створено вже 567. Це саме ті бригади, які будуть виїжджати на місце дислокації пацієнта і забирати зразки. А потім передавати їх у лабораторії, які проводять дослідження», — каже він.

Віктор Ляшко також додав, що бригади вже працюють, але на першому етапі можуть бути «нестиковки». Санітарний лікар попросив повідомляти про порушення в діяльності бригад на гарячі лінії.

Нагадаємо, що від сьогодні, 30 березня, у Львові експрес-тестами будуть тестувати на коронавірус водіїв громадського транспорту, медиків, а також соціальних працівників. Тестування проводитимуть за допомогою експрес-тестів, що місто закупило за кошти благодійників. Сьогодні будуть тестувати водіїв трамваїв та тролейбусів, від завтра – водіїв АТП-1.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!