В Україні створюють бюджетні електромобілі. Як долучитися?

3783 0
Українці через краудфандинг збирають гроші на створення бюджетних електромобілів.
фото: na-starte.com

фото: na-starte.com

Місія проекту – дати українцям бюджетний і екологічний автомобіль вітчизняної збірки. На це автори проекту збирають 200 тисяч грн. "Електроланос" коштуватиме від $ 15 000. Головним ініціатором є Володимир Турко з Червонограда, а сам прототип розробили вчені з Інституту електродинаміки НАН України на базі державного підприємства "Енергоімпульс".

Читайте також: До Львова завітав марафон електромобілів. Фоторепортаж

У серійне виробництво планують запустити електрокари марок "ЗАЗ Ланос Пікап" і "ЗАЗ Ланос Седан" з пробігом до 250 км на одному заряді. Представити свою розробку ринку планують у квітні 2016 року – тоді ж стартують випробування. А вже до кінця 2016 року вчені обіцяють почати перші поставки замовникам.

Заявлені 200 000 грн автори проекту планують витратити на закупівлю комплектуючих першого тестового автомобіля, а саме: корпусу (70 000 грн), електродвигуна (20 000 грн), акумуляторів (100 000 грн), зарядок (10 000 грн), електроніки (7000 грн). Все, що залишиться, покриє інші виробничі потреби.

Читайте також: Tesla відкриє у Львові заправку для електромобілів

Після закінчення краудфандингової кампанії винахідники планують залучати інвесторів для впровадження серійного виробництва, а ще запустити партнерську програму, у рамках якої кожен зможе інвестувати в електромобілі і отримувати від цього фінансову вигоду, йдеться на сторінці проекту. Дізнатися більше про ініціативу та допомогти фінансово можна ТУТ.

Джерело: Українська правда. Життя

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!