В Україні створюють патентний суд для захисту інтелектуальної власності

2151 1
В Україні до вересня цього року має запрацювати так званий патентний суд, який покликаний розглядати спори у сфері інтелектуальної власності.
фото: Politeka

фото: Politeka

Про це повідомила директор департаменту розвитку інновацій та інтелектуальної власності Мінекономрозвитку України Олена Мініч в ході круглого столу, який проводиться в рамках спільного з представництвом Європейського Союзу в Україні проекту #EUkraine, повідомляє УНІАН.

«Патентний суд має бути створений до вересня 2017-го року. Наскільки мені відомо, зараз ведуться дискусії про те, яким має бути цей суд, які аспекти цей суд має відслідковувати, які мають бути його компетенції й функції, якою має бути його структура»,  – сказала Мініч.

Присутня на круглому столі народний депутат України Вікторія Пташник також відзначила, що ключовим майданчиком таких дискусій є Верховна Рада. «Сьогодні ми напрацьовуємо ідеї, яким чином ми маємо створити суд з питань інтелектуальної власності. Думаю, ми встигнемо до вересня, будемо працювати над цим», – сказала Пташник.

Читайте також: В Україні можуть з’явитися комерційні суди з іноземними суддями

Додамо, захист прав інтелектуальної власності в Україні є одним із найбільш проблемних. Україна входить в десятку країн, де прав інтелектуальної власності дотримуються найгірше, і цей процес потребує постійного моніторингу. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України як ключовий орган, який курує сферу захисту інтелектуальної власності, розраховує сформувати єдиний орган захисту прав інтелектуальної власності – Офіс інтелектуальної власності, який об'єднував би функції формування політики в цій сфері, охорони власності та проведення експертизи. 


Читайте також:
3 Лютого, 2017 08:53
НАЗАР У МинЮста, ВККСУ, ВСУ, ВСП, КСУ, .... нет ума заполнить вакансии тысяч судей в местных судах, А ВЫ ПЫТАЕТЕСЬ НАПЛОДИТЬ МОРЕ ДРУГИХ. Такими темпами-на одного украинца будет два разных суда!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!