Львівський суд заборонив ще одну проросійську партію

1399 0
Представники партії критикували українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу тощо.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Восьмий апеляційний адміністративний суд 13 червня у Львові заборонив партію «Соціалісти», яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською. Про це пишуть «Наші гроші. Львів». 

Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передадуть державі. Водночас це рішення можна оскаржити у Верховному Суді.

Читайте також: Львівський суд заборонив діяльність «Опозиційного блоку»

Партію «Соціалісти» заснували у серпні 2014 року під назвою «Робітників, селян, інтелігенції України». Актуальну назву партія отримала у лютому 2015 року. Риторика представників партії всі ці роки була приблизно однакова – акцент на «проєвропейськості» (програму партії нібито взяли у якихось європейських соціалістів), гасла за все хороше і проти всього поганого та критика влади (і Порошенка, і Зеленського).

Про росію представники партії висловлювалися досить специфічно. В одному з інтерв’ю за липень 2015 року один із тодішніх лідерів політсили Леонід Кожара критикував українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу та небажання проводити прямі переговори з «адміністративною владою» на Донбасі. Про відповідальність росії за війну на Сході України Кожара не згадував, говорячи лише, що «роль російської федерації достатньо висока, оскільки конфлікт на Донбасі відбувається безпосередньо біля кордонів рф». 

Нагадаємо, що 8 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційний блок». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!