В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь

2457 0
Європейський конкурс наукових фотографій проходить на міжнародному та локальному етапах і має на меті залучити науковців та людей, яким цікава наука, до редагування Вікіпедії та поліпшення ілюстративності статей наукової тематики. Українська частина конкурсу завершується, але до 31 жовтня ще можна взяти участь у конкурсі.
фото: Timo Palo, Mati Kose, Красноштан Василь, Oleg Tsupykov

фото: Timo Palo, Mati Kose, Красноштан Василь, Oleg Tsupykov

Конкурс складається з двох рівнів: перший етап локального змагання у кожній країні-учаснику, після закінчення якого місцеві організатори посилають зображення-переможці на наступний, міжнародний рівень.

Станом на сьогодні вже завантажено понад 500 світлин.

Основні правила участі такі:

– Зображення завантажуються в одну з п'яти категорій: Люди в науці, Мікроскопія, Не-фотографічні зображення, Колажі та Загальна категорія.

– Українська частина конкурсу проходить у жовтні 2015 року;

– Дозволяється завантажувати лише зроблене Вами зображення (чи у співавторстві, в останньому випадку співавторів треба вказати). Не можна використовувати чужі роботи!

– Усі зображення мають містити гарне і детальне роз'яснення українською та англійською мовами;

– Зображення має бути завантажено під ліцензією CC-BY-SA.

Детальніше про правила можна почитати коротко тут. Розгорнуто і з деталями та порадами (і з тим, як і де зареєструватися і як завантажити зображення) можна ознайомитися тут.

Церемонія нагородження переможців відбудеться 10 листопада, на Всесвітній день науки. Сам захід, який передбачатиме і виставку робіт переможців, планується провести в Києві в Астрономічній обсерваторії Київського університету.

За матеріалами wikimediaukraine.wordpress.com

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!