Політична реклама

В Україні цигарки можуть подорожчати на 15%

1018 0
Народний депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук запропонував Верховній Раді запровадити максимальні відпускні ціни на тютюнові вироби, що може призвести до їх подорожчання на 14,8%.

Згідно з текстом документу, максимальна відпускна ціна на тютюнові вироби дорівнюватиме базовій максимальній відпускній ціні разом з акцизним збором і ПДВ.

Основною метою законопроекту є недопущення заниження виробниками і імпортерами тютюнових виробів максимальної роздрібної ціни за рахунок підприємств торгівлі, і як наслідок, обмеження тютюнокуріння.

Андрій Пінчук також відзначає, що введення максимальних відпускних цін на тютюнові виробиможе привести до подорожчання тютюнових виробів на 14,8%, що дозволить додатково залучити до бюджету 1,91 мільярда гривень акцизного збору і ПДВ, а також 731 мільйони гривень податку на прибуток з підприємств торгівлі щорічно за діючими ставками.

На сьогодні максимальна націнка торгівлі (оптової і роздрібної разом) на тютюнові вироби складає приблизно 11%.

Джерело: Телеканал новин "24"

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!