Політична реклама

В Україні тимчасово заборонили "Борну кислоту"

1645 0
Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила застосування, зберігання та продаж серії 100713 «Борної кислоти» і серії 41013 «Гарбузової олії».

Про це повідомлє прес-центр  Держлікслужби.

Серію 100713 «Борної кислоти» розчин спиртовий 3% для зовнішнього застосування, по 20 мл у флаконах в пачці або без пачки, виробництва ПрАТ Фармацевтична фабрика «Віола», Запоріжжя, Україна заборонили на підставі встановлення факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення UA/6661/01/01 препарату за показником «Кількісне визначення: Кислоти борної» та відповідно до чинного законодавства.

Серію 41013 «Гарбузової олії», по 100 мл у флаконах, виробництва дочірнє підприємство «Агрофірма «Ян» ПП «Ян», Житомирська область Ружинський район село Немирівці заборонили на підставі встановлення факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення UA/5836/01/01 та відповідно до чинного законодавства.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю лікарськими засобами, у випадку виявлення в себе згаданих серії «Борної кислоти» і «Гарбузової олії», повинні помістити їх у карантин.

Показання «Гарбузової олії»: профілактика атеросклерозу судин мозку і серця, доброякісна гіперплазія передміхурової залози.

«Борну кислоту» використовують: 2% водний розчин – промивання кон'юнктивального мішка при кон'юнктивітах; 3% водний розчин – мокнуча екзема, дерматити, попрілості, піодермія, гострі і хронічні отити, кольпіти тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!