Учні з особливими потребами в Україні зможуть навчатись довше

1909 0
Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової та базової школи.

Школярам з особливими освітніми потребами можуть подовжити тривалість навчання на два роки. Це передбачають зміни до постанови КМУ, ухвалені урядом. Про це повідомляють на сайті Osvita.ua.

Йдеться про учнів інклюзивних класів початкової та базової школи. На кожному з цих рівнів навчання може бути подовжено на 1 рік.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, однією з головних цілей реформи освіти є те, щоб кожен учень міг досягти максимального успіху під час навчання в зручному для учня темпі. Якщо дитина з особливими освітніми потребами з певних причин не може засвоїти освітню програму вчасно, то тепер для неї є можливість подовжити навчання на два роки.

Читайте також: У Львові дітям без щеплень не заборонятимуть ходити в школи і садочки

Питання подовження тривалості навчання вирішуватиме команда психолого-педагогічного супроводу, відповідно до індивідуальної освітньої траєкторії, погодивши це з батьками або законними представниками дитини. Рішення команди впроваджується відповідним наказом керівника закладу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!