В Україні унормували вимоги до паркомісць для людей з інвалідністю

2396 0
Нові норми щодо інклюзивності в Україні запрацювали з 1 квітня.

Згідно з чинним законодавством, не менше 10% машиномісць на парковках повинні бути передбачені для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. У оновлених Держваних будівельних нормах прописали конкретні вимоги до таких паркомісць, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: 15 львівських будинків обладнають підйомниками для людей на візках

Зокрема у ДБН ідеться, що ширина зони для паркування автомобіля особи з інвалідністю повинна бути не менше 3,5 метрів, розміри паркувальних місць, які розташовані паралельно бордюру, обов’язково повинні забезпечувати доступ до задньої частини автомобіля, щоб використовувати пандус або підйомний пристрій. Ці паркомісця повинні бути розміщені не далі ніж 50 м від доступного для осіб з інвалідністю входу до будівлі, при житлових будинках – не далі 100 м. Паркомісця повинні позначатися дорожніми знаками та горизонтальною розміткою відповідно до Правил дорожнього руху з піктограмами міжнародного символу доступності.

Нагадаємо, нові норми щодо інклюзивності в Україні запрацювали з 1 квітня. Серед іншого, роботодавців зобов’язали облаштовувати всі робочі місця для людей з інвалідністю. Для людей із порушенням зору передбачені тактильні елементи на пішохідних зонах, аудіопокажчики та візуальні контрастні знаки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!