В Україні унормують проектування виділених смуг для громадського транспорту

1807 0
Крім цього, необхідно обов’язково оптимізовувати та вдосконалювати наявні міські маршрути.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Мінрегіон розробляє нові норми для проектування окремих смуг для громадського транспорту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: У Львові облатують виділені смуги для громадського транспорту. Перелік

«У чинних нормах щодо проектування вулиць і доріг відсутні окремі рекомендації, як потрібно влаштовувати відокремлені смуги громадського транспорту, у якій смузі руху це краще робити, для якого транспорту – рейкового чи безрейкового. Також не береться до уваги функціональне призначення вулиці, її оточення та інтенсивність», – пише Лев Парцхаладзе.

Тому норми мають переглянути, врахувавши ці параметри, що дозволить покращити якість руху громадського транспорту та оптимізувати його роботу, а також підвищити безпеку і комфорт пасажирів.

Крім цього, він зазначає, що необхідно обов’язково оптимізовувати та вдосконалювати наявні міські маршрути та покращувати якість транспортних послуг. 

Читайте також: Де у Львові можна запровадити виділені смуги для двостороннього руху

Нагадаємо, у Львові облаштували віделіну смугу для громадського транспорту на проспекті Чорновола та на Пасічній.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!