В Україні уряд зменшив соціальні нормативи для розрахунку субсидій

6674 0
Кабмін вирішив знизити соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, враховуючи фактичне споживання енергоносіїв домогосподарствами.
фото: Site.ua

фото: Site.ua

Відповідна Постанова Кабінету міністрів була затверджена на засіданні 6-го лютого.

Зміни внесли до постанови Кабміну від 6-го серпня 2014-го року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування». Було переглянуто такі соціальні нормативи використання:

- теплової енергії для централізованого опалення абонентами, житлові будинки/квартири яких обладнані лічильниками – з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 м² опалюваної площі;

- електричної енергії для індивідуального опалення – з 65 кВт·г до 51 кВт·г на 1 м² опалювальної площі;

- природного газу для індивідуального опалення – з 5,5 м³ до 5,0 м³ на 1 м² опалювальної площі.

Читайте також: Як оформити субсидію онлайн. Покрокова інструкція

Також, переглянули коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива для опалення у багатоповерхових будинках. Для Львівської області встановлено такі коефіцієнти:

1,043 – для одно- і двоповерхових будинків;

0,76 – для будівель, що мають понад три поверхи.

Перерахунку чинних на цей момент субсидій Постанова Кабміну не передбачає, адже набирає чинності з 1-го травня 2017-го року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!