В Україні узаконили підземні контейнери для сміття

3054 0
Відстань підземних контейнерів від житлових будівель повинна бути не менше 20 м.
Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

Мінрегіонбуд унормував та узаконив будівництво вакуумних і підземних контейнерів для сміття. Відповідні зміни до Державних будівельних норм запрацювали 1 вересня торік, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні скасують норму про обов'язкові сміттєпроводи у будинках

Зазначається, що система підземного вакуумного зберігання сміття передбачає підземні сховища замість звичних контейнерів. Сміття в них зберігатимуть у вакуумі. Така система є набагато більш гігієнічною, адже за її використання сміття не розкидуватимуть прилеглою територією. Крім цього, уряд встановив норми щодо відстані таких смітників від житлових будівель — не менше 20 метрів.

Нагадаємо, у Львові на площі Соборній навпроти ТЦ «Роксолана» запрацювали перші підземні контейнери для сміття із роздільним сортуванням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!