В Україні відбувся другий аукціон на 4G-частоти

1941 0
Найбільші українські мобільні оператори витратили 3,2 млрд грн за право користуватися 4G-частотами.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У вівторок, 6 березня, в Україні відбувся другий аукціон з продажу частот для 4G-зв’язку у діапазоні 1800 МГц. В ньому взяли участь найбільші мобільні оператори України – «lifecell», «Vodafone Україна» та «Київстар». Про це повідомляє Interfax-Україна.

Згідно із результатами аукціону, «Київстар» викупив найбільшу смугу в 25 МГц за 1,325 млрд грн, «Vodafone Україна» за смугу в 20 МГц заплатив 1,06 млрд грн, а «lifecell» за найменшу смугу на 15 МГц заплатив 795 млн грн. Четвертий лот на 5 МГц у діапазоні 1800 МГц купив «Київстар» за 612 млн грн за стартової ціни в 271,6 млн грн.

Читайте також: Які телефони підтримують 4-G і як про це дізнатися

Наразі ці частоти використовуються для 2G-зв’язку. Їхню конверсію буде втілено за рахунок мобільних операторів. Раніше повідомлялося, що 4G у найбільших містах з’явиться навесні цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!