В Україні відкликали ліцензію одного із банків через махінації

3682 0
Фізичні особи, задіяні в цій схемі, згідно з банківською документацією, делегували свої права щодо розпорядження рахунком одному клієнту-фізичній особі, на яку банком випущено понад 500 додаткових платіжних карток.
фото: kordon.com.ua

фото: kordon.com.ua

Національний банк України 30 серпня 2016 року ухвалив рішення №239-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «КСГ Банк» за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Так, Національний банк під час останньої перевірки встановив, що ПАТ «КСГ Банк» втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку. У цих операціях були задіяні юридичні особи, фізичні особи-підприємці та кредитні спілки. Учасники схем проводили низку транзакцій, метою яких були багатомільйонні перекази на рахунки клієнтів банку-фізичних осіб та подальше переведення коштів у готівку. За наявною в банку інформацією щодо фінансового стану, ці клієнти були неспроможні здійснювати фінансові операції в таких обсягах. Крім того, виявлено низку осіб, паспорти яких значаться як втрачені, або за серією та номером паспорта значиться інша особа.

Фізичні особи, задіяні в цій схемі, згідно з банківською документацією, делегували свої права щодо розпорядження рахунком одному клієнту-фізичній особі, на яку банком випущено понад 500 додаткових платіжних карток. Паспорт цієї особи згідно з даними правоохоронних органів значиться як викрадений.

Інформація щодо фінансових операцій клієнтів ПАТ «КСГ Банк» буде надана правоохоронним органам.

Ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, зважаючи на обмежену кількість клієнтів та незначні обсяги активів. Загальна кількість вкладників банку – фізичних осіб становить приблизно 1200 осіб, близько 95% з яких отримують свої вклади в повному обсязі.

Основні акціонери банку – Сергій і Ксенія Касьянови (по 33.46%) та Олександр Шепелев (16.39%).

Додамо, що нещодавно прес-служба банку інформувала про відкриття нового відділення у Львові за адресою: вулиця Валова, 15.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!