В Україні скасували ДАІ та МРЕВ: як водіям реєструвати авто

9007 0
Учора, 18 листопада, Кабмін ліквідував ДАІ та МРЕВ. Частину функцій ДАІ перебере на себе новостворена поліція. МРЕВ у його нинішньому вигляді ліквідують взагалі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
фото: slavpeople.com

фото: slavpeople.com

 «Сьогодні, нарешті, склалися всі умови. Ліквідовано ДАІ, МРЕВ – створені сервісні центри МВС, змінені процедури – підготовлена купа підзаконних нормативних змін. І ось сьогодні вніс постанову на Кабінет міністрів і був активно підтриманий: використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів скасовані», –  пише Арсен Аваков. За його словами, тепер при оформленні автомобіля в сервісному центрі МВС продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу в будь-якому сервісному центрі України в присутності адміністратора, який безкоштовно засвідчить особистості учасників угоди на підставі документів.

Читайте також: Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові?

Як зазначив міністр, тепер для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо:

• Підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому сервісному центрі МВС України в присутності адміністратора центру з пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – тільки обов'язкові платежі, встановлені законом.

• Нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу і надати його в будь-який сервісний центр України. Оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса.

• Для покупців нових автомобілів в салонах (у юридичної особи) достатньо надати в сервісний центр договір, що підтверджується печаткою продавця і свої документи. Оплата обов'язкових платежів, встановлених законом.

Джерело: Facebook, Укрінформ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!