В Україні відновили видачу біометричних паспортів

2187 0
«Паспортний сервіс» не видавав біометричні паспорти 5 днів через технічні роботи.
ілюстративне фото: kr24.com.ua

ілюстративне фото: kr24.com.ua

Із 2 травня всі паспортні сервіси України відновлюють видачу біометричних документів, яку тимчасово призупинили з 27 квітня.

Читайте також: Що робити, якщо загубили паспорт за кордоном. Роз'яснення Мін'юсту

«Паспортний сервіс» не видавав біометричні паспорти 5 днів через роботи з технічного обслуговування серверного та телекомунікаційного обладнання міграційної служби.

Додамо, що з 1 липня в Україні зросте вартість оформлення внутрішнього та закордонного паспортів. Платити за внутрішній паспорт необхідно лише у випадку його заміни чи втрати. 

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-паспорти у Львові. Питання та відповіді

Плата за видачу громадянина України при заміні чи втраті становитиме: у термін до 20 днів – із 87 до 127 грн, у термін до 10 днів – із 174 до 252 грн.

Вартість закордонного паспорта нині становить 253 грн за адмінпослугу і 304 грн за бланк (557 грн разом). У випадку, якщо паспорт необхідно виготовити за 7 днів, вартість адмінпослуги подвоюють (810 грн). Після подорожчання вартість біометричного паспорта зміниться відповідно 352 грн та 704 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!