В Україні відзначатимуть День пам’яті захисників України

2034 0
29 серпня 2014 року українські військові через коридор мали вийти з оточеного сепаратистами Іловайська, натомість зазнали значних обстрілів.
Фото: Главком

Фото: Главком

Президент України під час Ходи Гідності у Києві оголосив 29 серпня Днем пам’яті захисників України. 

«Сьогодні тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. З метою гідного вшанування їх пам'яті мною підписаний указ про заснування Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня», — сказав президент.

Торік про заснування Дня пам’яті захисників України просили рідні загиблих на Донбасі. Тоді вони також пропнували обрати датою 29 серпня.

Додамо, що 29 серпня 2014 року українські військові через коридор мали вийти з оточеного сепаратистами Іловайська. Натомість зазнали значних обстрілів. Упродовж серпня у боях за Іловайськ полягло 368 українських бійців, а ще 18 вважають зниклими безвісти. Цей бій став одним із ключових під час війни на Донбасі, коли українські військові перейшли від атаки до оборони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!