В Україні планують послабити карантин

1977 0
Карантинні обмеження планують послабити вже влітку.
Photo by Alyssum Mormino on Unsplash

Photo by Alyssum Mormino on Unsplash

В Україні можуть послабити карантинні обмеження на літо. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ТСН.

Читайте також: МОЗ планує змінити індикатори «зеленої» зони. Яких змін чекати

«Уже є карантинна втома, пандемічна втома. Тому коли у нас стабілізація епідситуації, можна трохи відкрити, зробити певні послаблення», – сказав міністр.

За його словами, послаблення карантину доцільно, тому що немає такого масштабного спалаху захворюваності.

Напередодні, міністр культури Олександр Ткаченко також заявив, що в залежності від епідситуації та зонування, Кабмін може розширити можливість для проведення концертних, масових, культурних заходів, а також зняти тимчасові обмеження для закладів громадського харчування та самоізоляції громадян України.

За його словами, уряд також може дозволити перетин кордону іноземцями певних країн і дозволити працювати різним типам засобів розміщення.

Читайте також: Ізраїль продовжив заборону на подорожі до Україн

«У залежності від епідемситуації та зонування, передбачено розширити можливості для проведення концертних, масових, культурних заходів, дозволити працювати різним типам засобів розміщення, зняти часові обмеження для закладів громадського харчування та самоізоляції громадян України, дозволити перетин кордону іноземцями певних країн. Попередньо плануємо, що ці або окремі з цих пунктів діятимуть за умови негативного тесту на Covid-19 або ж за наявності документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від Covid-19 у відвідувачів, організаторів», – написав Олександр Ткаченко.

Станом на сьогодні, за минулу добу на Львівщині провели 416 досліджень на коронавірус, з яких 46 позитивних. За увесь час у Львівській області Covid-19 підтвердили у 135 905 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!