В Україні внесли зміни у надання субсидій на оплату комунальних послуг

2166 0
Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319, внесено зміни до певних чинних постанов. Зокрема, удосконалено Порядок надання субсидій. Відповідні зміни до певних постанов Кабінету Міністрів України напрацьовані за результатами проведеного аналізу надання субсидій в опалювальний період.

Так, громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пропонується не нараховувати відповідні пільги на період отримання субсидії. Це не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить лише від доходів сім'ї.

Зміни також передбачають: призначати субсидію на послуги з управління будинком (з урахуванням вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»); уточнити, що дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначається за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку, але не зареєстровані з моменту створення такого будинку; не враховувати до сукупного доходу при призначенні субсидії державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та допомогу внутрішньо переміщеним особам; визначити, що до сукупного доходу пільговика включається допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування; визначити право пільговика на отримання пільг на 12 місяців (на сьогодні - на 6 місяців).

Також, пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертати до державного бюджету. При цьому з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг, пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год. електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди після надання інформації про залишки невикористаних коштів від організацій-надавачів таких послуг.

Ознайомитися із повним текстом постанови можна за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!