В Україні вперше автоматично перерахують пенсії

5139 2
Відтепер індексація пенсій буде щорічною.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

У 2019 році в Україні вперше перерахують пенсії в автоматичному режимі. Про це з посиланням на прем’єр-міністра Володимира Гройсмана повідомляє Урядовий портал.

«У січні буде перерахунок пенсій для військових пенсіонерів, це приблизно 500 тис. осіб. А 1 березня буде масовий перерахунок пенсій для всіх українських громадян», – говорить Володимир Гройсман.

Читайте також: В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

Пенсії перераховуватимуть на основі формули, яка враховує показник середньої зарплати та рівня інфляції.  Виплати підвищать на суму, у якій враховані 50% зростання від рівня інфляції і 50% зростання середніх зарплат в Україні за минулий рік. Індексація буде щорічною. Окрім того, за словами Володимира Гройсмана, шукають вирішення проблеми людей, які мають великий стаж роботи, але все життя отримували невелику зарплату, а отже, мають невелику пенсію.

Додамо, що виплати військовим пенсіонерам зростуть на 25%, а мінімальна пенсія для тих пенсіонерів, яким вже виповнилося 65 років і чий стаж роботи перевищує 30 років для жінок і 35 років для чоловіків, – на 172 грн (до 1669 гривень).


Читайте також:
3 Січня, 2019 13:57
666 ... такі ось "публікації" в укр.змі мають конкретну "мету" ... той , хто керував колись такими "публікаціями" , мав сміливість відкрито визначити свою справжню мету -- " .. Ми добиваємось не правди , а ефєкту.." ... ( не плутайте із "ефективністю" ..)...
3 Січня, 2019 12:23
666 ... брехня конкретна ... пенсії ( з часу набрання чинності ЗУ №1058 ) завжди перераховувались автоматично ... але про порядок перерахунку кожен міг взнати ... в 2014 , 2015, 216 і березні 2017 років перерахунок пенсій не провадився ... не провадилась і індексація пенсій згідно ч.1ст.42 до інфляції ( піля жовтня 2014) ... в "пакеті" змін до конкретних ЗУ , які отого кожного року нашого ("гідного") життя дружно приймали разом із Законами про Бюджет тії "захисники" ( типу [***]а із вилами) , призупинялась ( ач який вираз підібрала мерзота) дія ч.2ст.42 ... і ніяку омбудсменшу( тьху на їхній "український" ) і ніяку оппозицію ( тьху! ще раз) не турбувало такеє порушення Конституції України , така "турбота про найменш соціально захищену категорію нашіх людей ... ані пальцем , ані с.ракою навіть не поворушили ... а укр.ЗМІ і усілякі ікспердуї та ікспердухи свої язики відразу ...( самі знаєте куди)... і от нарешті "курочка знесла яєчко"...заквохтала і пішло по нашему селу ... брехня пішла ... на цей час , на цю годину наш (?) урд ніяк не може прийняти постанову про порядок отого перерахунку ... аі ніхто із журналістів чомусь (?) не задав такого запитання ні п. Реві , ні будь-кому із урядовців під час інтерв'ю ... багато разів намагався озвонитись в студію і запитати ...НЕреально ...можу довго розкривати тему пенсій в Україні(і не тільки) ... та як сказано -- ".. не розсипайте перли ....." ... і так "насипав" доста ...є вам що потоптати ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!