В Україні вперше за державні кошти закуплять ліки для СМАйликів

1499 0
Ліки закуповуватимуться за договорами керованого доступу.
фото: www.quickanddirtytips.com

фото: www.quickanddirtytips.com

В Україні вперше будуть закуповувати ліки для СМАйликів за державний бюджет. Верховна Рада виділила 300 мільйонів гривень закупівлю дороговартісних ліків, зокрема для лікування СМА. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці ініціативи  «Діти ми встигнемо».

Читайте також: У Львові просять допомогти 11-річному хлопчику зі СМА

Ліки закуповуватимуться за договорами керованого доступу, а ціна закупівель розголошуватись не буде.

СМА – важка рідкісна хвороба. Від спінальної м’язової атрофії поступово слабнуть всі м’язи, втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати. Це спадкове захворювання, яке передається дітям від батьків. Її спричинює пошкоджений ген SMN1, який містить білок. Низький рівень вмісту білка, власне, і призводить до атрофії м'язів. 

З нею у Львові живуть двоє діток Наталії Радиш – Лук'ян та Софійка, яка своїм дітям створила всі умови, щоб вони могли жити. З цією хворобою живе Назарій Гусаков, який на інвалідному візку все одно змінює свій район, Левандівку, і людей навколо. З нею живуть понад 250 людей в Україні. Хоча в Україні досі не створений реєстр орфанних пацієнтів.

Зараз у Львові просять допомогти 11-річному хлопчику Юрі Клюсу зі спінально-м’язовою атрофією. Вартість ліків становить більше 8 мільйонів гривень.

Читайте також: «Я не можу підвести маму». Історія дівчинки, яка об'єднала Львів

Раніше для порятунку Вікторії Полюги зі СМА об’єднався чи не увесь Львів. Від початку збору коштів у Львові провели сотні фестивалів, ярмарків, забігів, аукціонів, щоб зібрати 50 мільйонів для маленької Вікторії. Дівчинка пробула 7 місяців на реабілітації в Італії і нещодавно повернулася додому, до Львова. Завтра, 4 грудня, вона летить до Сан Антоніо на укол. Детальніше про історію дівчинки, яка об'єднала Львів, читайте у матеріалі.


 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!