В Україні вперше здійснили пересадку механічного серця

1798 0
Сьогодні, 12 липня, в Україні вперше пересадили штучне серце 41-річному пацієнту із Харкова. Про це у Facebook повідомив директор Інституту серця Борис Тодуров.
фото: kyiok.com.ua

фото: kyiok.com.ua

Оперував пацієнта директор Інституту серця Борис Тодуров спільно з німецькими колегами, а сама операція тривала близько трьох годин.

Оскільки в Україні отримати орган для трансплантації майже неможливо – закон дозволяє пересаджувати його тільки за згодою родичів – така операція дозволить пацієнту дочекатися донорського органу і операції за кордоном.

«Ми зробили це! Перше механічне серце в Україні імплантоване в Інституті серця», – написав Борис Тодуров.

Раніше Борис Тодуров інформував, що в Інститут серця звернувся 41-річний харків'янин Павло Дорошко з тяжкою серцевою недостатністю.

За словами лікаря, використання механічного серця для хворих з тяжкою серцевою патологією збільшує їхні шанси вижити і дочекатися необхідного для трансплантації донорського органу. Вартість механічного серця –120 тисяч євро, – пише hromadske.ua.

Термін служби такого серця необмежений, деякі пацієнти з ним живуть уже понад 8 років.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!