В Україні встановлять новий податок на житло: кому доведеться платити

3264 0
Міністерство фінансів ініціює встановлення додаткового податку в 25 тис. гривень на рік для квартир і будинків площею більше 300 кв. м і 500 кв. м відповідно. Про це йдеться в оприлюдненій Мінфіном концепції податкової реформи.
фото: changecurrency

фото: changecurrency

У концепції зазначено, що кількість об’єктів, що підлягають оподаткуванню, у цілому складає 348895, у тому числі 4353 квартири площею більше 240 кв. м, 2246 будинків площею більше 500 кв. м. Також, згідно з концепцією, пропонують встановити ставку податку на рівні до 3% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі нерухомого майна – для об’єктів житлової нерухомості, а також для нежитлових об’єктів.

У чинному законодавстві ставка встановлена на рівні до 2% від мінімальної зарплати за кв. м. Крім того, у чинному законодавстві не оподатковуються будівлі промисловості, складські приміщення промпідприємств, будівлі та споруди сільськогосподарських товаровиробників.

Оприлюднена концепція передбачає скасування цих пільг. У документі йдеться, що площа зданих в експлуатацію будівель промисловості і складів за період 2010 – 1 квартал 2015 становить 5056 тис. кв. м.

Нагадаємо, раніше Мінфін виступав за підвищене оподатковування для власників квартир і будинків, площа яких перевищує 350 кв. м і 500 кв. м відповідно. У грудні 2014 року Верховна Рада поширила базу податку на нерухомість на нежитлову нерухомість і скоротила неоподатковувану податком площу для житлової нерухомості з 120 до 60 кв. м для квартир, з 250 до 120 кв. м для будинків і з 370 до 180 кв.м для різних видів житлової нерухомості в спільному володінні.

Джерело: Finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!