В Україні введуть нові посвідчення водія. Що зміниться

7742 0
З 2018-го року в Україні будуть видавати водійські посвідчення європейського зразка.
фото: korrespondent.net

фото: korrespondent.net

Нові водійські посвідчення будуть дійсними у країнах ЄС. Їх можуть видавати у вигляді пластикової картки з електронним чіпом, в який занесуть всю інформацію про водія. Про це повідомляє 24tv.ua.

Україна адаптує посвідчення водія до європейського зразка за умовами Угоди про асоціацію з ЄС. Зміни мають вступити в силу з 2018-го року.

Нове посвідчення буде мати коротший термін дії  15 років. Проте повторно здавати іспити не потрібно, процедура буде обов'язковою лише для тих, хто отримує водійське посвідчення вперше.

Читайте також: Водії здаватимуть на права за новими білетами з кінця червня

Водіям, що здійснюють пасажирські чи вантажні перевезення, документи доведеться поновлювати кожні 5 років. На відміну від водіїв легкового транспорту, далекобійники чи водії автобусів будуть щоразу проходити медичний огляд. Аби медогляд не був формальним, в міністерстві охорони здоров’я вирішили розробити єдиний державний реєстр пацієнтів.

В МВС зазначають, що за оновлені права європейського зразка водіям доведеться платити. Та сума буде прийнятною.

Для тих, хто не планує їздити до Європи, теперішні водійські права змінювати не обов’язково.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!